Inanna

Geboortehuis Inanna – Geboortekamer

Een geboortehuis is een plaats waar een vroedvrouw(enteam) de zorg voor een zwanger of bevallend koppel concentreert bv prenatale consultaties, zwangerschapscursussen, informatiesessies, aansluitende therapieën enz.
In sommige geboortehuizen kun je ook bevallen. Dit is ook bij ons het geval .
Een huiselijke kamer met bevallingsbad geeft je de nodige rust en comfort om op een veilige en natuurlijke manier je kindje op de wereld te zetten.
Een normale bevalling heeft niets anders nodig !

Bevallen in een geboortehuis vraagt dezelfde selectievoorwaarden als een thuisbevalling; we spreken dan ook van een “verplaatste thuisbevalling”.

Tijdens de bevalling word je , zoals thuis, begeleid door 2 vroedvrouwen die doorheen heel het geboorteproces de nodige ondersteuning geven om alles zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.
De medische kant van de geboorte wordt zeker niet geminimaliseerd. Tijdens de arbeid wordt er streng toegekeken of de situatie medisch in orde blijft. Bij de minste afwijking van het normale wordt samengewerkt met het dichtsbijzijnde ziekenhuis op 7′ van het geboortehuis.

Na de bevalling kun je kiezen om 24u in de geboortekamer uit te rusten en samen te genieten van jullie pasgeboren baby.
Eén van de vroedvrouwen blijft aanwezig en begeleidt je door de eerste dag. Ze helpt je met de verzorging van jezelf en de baby, begeleidt de borstvoeding en is er ook ’s nachts om je met eventuele onduidelijkheden voort te helpen.
Er wordt voor jullie gekookt en hierbij rekening gehouden met persoonlijke wensen.
Papa’s of partners hoeven niet naar huis. Ze rusten zalig mee uit in het grote dubbele bed. Bezoek is toegelaten mits het in acht nemen van de nodige rust.

Na de eerste 24u wordt de verzorging thuis verder gezet zolang het voor jullie nodig is. De zorgen van de vroedvrouw zijn ook hier terugbetaald door het ziekenfonds.
Als je voor deze formule kiest , is kraamhulp zeker aanbevolen om je huishouden op te vangen gedurende 1 à 2 weken. Je kunt hiervoor terecht bij Landelijke thuiszorg van Antwerpen of Leuven of bij de kraamzorginstanties van je mutualiteit (KAV Familiehulp van CM, Reddie Teddy van soc mut., OTV kraamzorg enz)
Zelfs na 4 dagen ziekenhuisverblijf is dit geen luxe. Je krijgt zo de tijd om van je baby te genieten en tijd te nemen voor de hele aanpassing waarna je weer fris en uitgerust je huishouden kunt instappen.

Vraag na of je hospitalisatieverzekering tussenkomt in de extra kosten.
Onkosten voor een bevalling in ons geboortehuis bedraagt : 350 euro: bevalling, maaltijden, verzorging, gebruik accomodatie en materiaal, overnachting partner en de postnatale zorg thuis. Ook de 2de vroedvrouw vraagt een klein supplement voor haar onkosten.
Meebrengen :

  • kleding moeder, baby , vader
  • eigen toiletgerief (geen handdoeken, washandjes, zeep pampers, verbanden)
  • maxi-cosi voor vervoer baby
  • babydekentje
  • favoriete muziek evt

Voor meer info : Kitty Van den Bogaert 0495/52 71 92 of
kittyvandenbogaert@skynet.be